Informatie over het Gardameer

Het grootste meer van Italië: “Het Gardameer” met een omtrek van meer dan 150 kilometer. Het bevindt zich in de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Het prachtige landschap van het Gardameer trekt jaarlijks duizenden touristen. Het mooie diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen zorgt voor een rustgevende sfeer in het gebied.

In het meer bevinden zich 7 eilandjes:
- Garda-eiland.
- San Biagio.
- Trimelone.
- Sogno.
- Olivo.
- Altare.
- Stella.

In het gebied bevinden zich ook het grote gebergte de Monte Baldo. De hoogste toppen zijn de Altissimo (bijna 2100 meter hoog), de Pozzette (meer dan 2200 meter hoog) en de Telegrafo (2200 meter hoog). Door de steile hellingen biedt het gebied tot aan de oever een wisselend gezicht; Weiden, rotsen, heuvels, valleien, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en af en toe wat huizen en dorpen.
De grootste rivier in de buurt is de Sarca, dat ligt in noorden van het Gardameer. Toch heeft het gardameer nog meer aftakingen.

In het noorden bevinden zich:
- Varone.
- Abola.
- Ponale.

In het westen bevinden zich:
- De San Giovanni.
- De Brasa.
- Bornico.
- Barbarano.

In oosten van het meer zijn de rivieren vaak klein en kort. De enige rivier die bevaarbaar is voor vele schepen is in het zuiden te vinden. Hier stroomt de Minicio uit het Gardameer en loopt later over in de Po.